De Parel Adres Talmastraat 9
Hardinxveld-Giessendam
Telefoonnummer 0184 - 61 25 70 Emai info@deparel.nl    
 

 

 
         
    Hervormd Centrum verleden tijd BEKIJK MEER NIEUWS    
    De Parel » Actueel    
         
   
Volgend artikel werd geplaatst in 'Het Kompas' van juli 2016:

Buiten staan twee grote containers met sloopafval van de afgelopen dagen. Dat wat vroeger het 'Hervormd Centrum' van binnen was, is nu alleen nog te herkennen aan de muren die nog op dezelfde plaatsen overeind staan.

Jaco en BertAls het aan Jako Beekman ligt, fulltime beheerder van het gebouw, is een verbouwing hard nodig. ,,Het gebouw is verouderd en eenheid ontbrak. Dingen werden steeds los aangepakt. De schilder kwam bijvoorbeeld langs om één muur te verven. Nu wordt alles in één keer goed gedaan." Enkele zalen zijn een aantal jaar geleden al vernieuwd. Het nieuwe ontwerp, waar veel paars in terugkomt, is van dezelfde binnenhuisarchitect. De blikvanger na de verbouwing wordt een loungebank in de centrale hal, een mooie ontmoetingsplaats in het gebouw.

De activiteiten die plaatsvinden binnen de muren van het zalencomplex hebben twee uitgangspunten. De zalen van het gebouw worden gebruikt voor activiteiten van de Hervormde Gemeente, die het gebouw in bezit heeft. Daarnaast worden de ruimtes gebruikt voor congressen, evenementen, trouwerijen, vergaderingen, cursussen en verjaardagen. Het zalenverhuur is nodig om het omvangrijke gebouw draaiende te houden. Bert van Ballegooijen, voorzitter van de beheerscommissie, geeft aan dat winst niet het belangrijkste speerpunt is. We willen er alles aan doen om deze mooie locatie zoveel mogelijk te benutten. Daarvoor is het belangrijk dat we met de tijd mee gaan en ons breder opstellen." Beekman vult aan dat de discussie over vernieuwing en verandering elke tien jaar weer terugkomt. ,,De afgelopen jaren zijn we door een stuk of tien verschillende projectontwikkelaars benaderd voor onderhandelingen. Onze grond in het hart van het centrum is een gewilde plek. Een andere locatie is wel eens overwogen, maar uiteindelijk hebben we besloten om het gebouw zelf aan te pakken. Tot nu toe hebben we vooral veel enthousiaste reacties gehad."

Niet alleen het interieur krijgt een ander jasje. Vanaf september verandert de naam Hervormd Centrum in 'De Parel'. De naam werd gekozen met behulp van gemeenteleden. Miranda Batenburg, PR- en communicatiemedewerker, vult aan: ,,Een parel is waardevol en chique, en past daardoor bij de nieuwe uitstraling van het gebouw. Daarnaast heeft de naam een extra, bijbelse laag, waarmee verwezen wordt naar 'een parel in Gods hand'. Jako: ,,De huidige naam kan verwarrend zijn. Hervormd Centrum kan voor sommige mensen misschien wat weerstand opwekken, terwijl je daar tijdens een vergadering, trouwerij of jubileum niets van hoeft te merken."

De christelijke identiteit is binnen de muren van het gebouw vooral terug te vinden in de kerkelijke activiteiten die er plaatsvinden. Miranda: ,,Natuurlijk zijn onze medewerkers gastvrij en vriendelijk, ons devies is ook: 'Altijd gastvrij!'. Maar ik denk dat je daar bij elk horecabedrijf van uit mag gaan. Op 8 september, tijdens de opening, kan de nieuwe sfeer ervaren worden. Miranda: ,,Of ik iets ga missen van het oude Hervormd Centrum? Ik ben niet zo sentimenteel, en het wordt eigenlijk alleen maar beter." Daar kunnen Jako en Bert mee instemmen.


   
         
       
         
         
   
De Parel
Talmastraat 9
3371 VG Hardinxveld-Giessendam

T: 0184 - 61 25 70
M: 06 - 1327 9054
E: info@deparel.nl

CONTACT
  Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

08:00 - 00:00 uur
08:00 - 00:00 uur
08:00 - 00:00 uur
08:00 - 00:00 uur
08:00 - 00:00 uur
08:00 - 22:30 uur
 
Volg ons via   Facebook   Instagram

Koninklijke Horeca Erkend

KVK 55482104
IBAN NL02RABO0373719582
BTW NL05587785B01

Algemene voorwaarden
Privacy statement
         
   
         
    Vergaderen      Trouwen      Diners en buffetten      Verjaardag en jubilea      Cursus en training      Congressen en evenementen